Historia

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Ampumaseura Simpeleen Hahlo on perustettu 6.10.1964. Aikaisemmin lajin harrastuksesta vastasivat Simpleleen Metsästys- ja Ampumaseura sekä Yhtyneet Paperitehtaat OY
Suomen Ampumaurheiluliittoon (SAL) kuuluvan erikoisseuran perustamiselle antoi vauhtia Yhteiskoulun liikuntahallin alakertaan tehtaan rakentaman sisäampumaradan valmistuminen 1964


1980-luvalla Yhteiskoulun Kannatusyhdistys ja tehdas luopuivat koulukiinteistön hallinnasta ja se siirtyi kunnalle. Sisäampumaradan osalta kunnan ja Hahlon välillä tehtiin vuokrasopimus, jossa Hahlo vastaa toiminnasta.

Ulkoampumarata valmistui Yhtyneet Paperitehtaat Oy:n toimesta 1969. Nykyisin sen pistooli ja pienoiskiväärirata on vuokrasopimuksella Hahlon käytössä. Ratojen kunto on korkeintaan tyydyttävä.

Hahlon toiminta oli ensimmäiset 20 vuotta perinteisesti aikuisten ja varsinkin miesten halintaa. Nuorisojäseniä ei montaa ollut. Ilma-aseiden kehittyesssä ja yleistyessä nuorten saaminen ampumaurheilun pariin helpottui.

Suomen Liikunta ja Urheilu ry. käynnisti Nuori Suomi-ohjelman puitteissa eri lajiliitoille suunnatut urheiluohjelmat 1990-luvun alkupuolella. Niinpä Hahlokin päätti käynnistää 8-14-vuotiaille tarkoitetun ampumakoulun.
Opetus tapahtuu pääsääntöisesti ilma-aseilla turvallisuutta korostaen.

Menestystäkin on tullut Kultahippufinaalissa ja nuorten SM-tasolla aina mestaruuksia myöten. Toiminan johtoajatuksena on kuitenkin ollut lasten ja nuorten viihtyminen radalla ja vastuullisen sekä turvallisen ilmapiirin luominen tämän hienon lajin parissa.